Moj internet dnevnik
zg-lady
Anketa
SUROGAT MAJČINSTVO??Blog
petak, svibanj 23, 2008
E pa dragi moji, 
evo mene nakon punoooo vremena i punoooo novih detalja u mom životu. 

Trudnoća: Sad sam u 14. tjednu trudnoće i stvari su za sad pod kontrolom. Nije baš sve bilo idealno od početka, ali držimo se bembo i ja, a to je najbitnije kaj ne? Naime imala sam nekakvo lagano krvarenje u dva navrata i naravno da mi je srce skoro stalo, ali na UZV pregledima nakon toga je sve bilo ok i bembo se lijepo razvija. Na zadnjem smo vidjeli sve kaj treba, nogice, ručice, mozak, kičmu i kaj je najvažnije , naše malo srčeko. Jedini problem koji nam je zadavao muke su brisevi creviksa. Na kraju priče nalazi su poprilično loši. Izolirana mi je ureaplazma i e.coli. Za sad liječimo ureaplazmu koja je puno opasnija za trudnoću, a sa e.coli ćemo se uloviti naknadno u koštac. Popila sam kuru Doksiciklina i sad čekam 2 tjedna da ponovimo bris....nadam se da smo se riješili te gadne bakterije!

Ostalo: Kad sam saznala da sam trudna nije prošlo dugo kad me zvao moj dragi na mob. i pitao dal sjedim? Znala sam o čem se radi....napokon je dobio poziv za UN misiju. I tako je njegova želja ispunjena i poslali su ga na Cipar na punih godinu dana. Na početku sam bila uzbuđena oko toga, sva sam bila ponosna i vesela.....dok nije otišao.... Sad sam tužna, depresivna i jadna...
Sve je ok dok nisam sama, dok idem nekamo, dok se družim sa nekim, al čim ostanem sama doma, ruši mi se svijet! Žao mi je jedino što ne nalazim nikakvo zadovoljstvo ili veselje u ničemu....a trebala bi....pa ipak sam trudna, nosim mali život u sebi i to nakon toliko borbe, toliko vremena, toliko boli....
A gle mene....sama sam, tužna, debela i jadna...
zg-lady @ 22:40 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 16, 2008


Dragi moji, evo sva sam zbunjena...neznam kako i što reći osim da je moj test nakon 6 godina borbe napokon POZITIVAN!!!
Presretna sam....pišem kad se malo smirim, kad potvrdimo priču kod doktora....


zg-lady @ 14:40 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 9, 2008
Da, da...dogodilo se baš ono što sam priželjkivala. Moj folikulić je taman lijepo narastao, fino su mi to ispunktirali i nevjerovatno...OPLODILA SE STANICA!!! Dana 03.03.2008. odnosno u ponedjeljak su mi vratili moju mrvu (četverostanični embrio nakon 2 dana ako je punkcija bila nulti dan) i od onda brojim dane do testa. 
Mirovala sam po preporuci 3 dana i onda laganica po kućanskim poslovima. U ponedjeljak se spremam u svoju radnu "arenu". Malo sam zabrinuta jer osječam neke konstantne grčeve u predjelu jajnika jučer i danas, ali nadam se da to ne pokazuje ništa negativno. Bumo vidli...
Uzimam terapiju utrogestana 3 x 1. Uz to pijuckam vitaminčeke i pokušavam se držat pod "kontrolom" sa živcima, odnosno još uvijek se trudim misliti pozitivno. 
Zaboravila sam napisati da sam ponovila nalaz progesterona koji je na drugom nalazu bio nešto niži, točnije 645....ali i dalje je to visoko. No Doc. mi rekao da je očito kako progesteron ne utjeće na rast i razvoj mojih folikula, te da za sad neću uzimati nikakvu terapiju vezanu za to. Ja sam se bacila na čitanje knjiga, više spavam.... možda i sam od sebe padne.
Dan D mi je u ponedjeljak 17.03. kad ću raditi testić, ak naravno ne procurim prije. Ma sve bi bilo supoer, prava pozitiva, samo da nema ovih grčeva i probadanja u predjelu jajnika.....uh....


zg-lady @ 00:00 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
nedjelja, veljača 24, 2008
Da, to je to...krećem opet. Naravno, opet sa poteškoćama u startu, no naviknuta na takav scenarij ne pridodajem preveliku pažnju tome, jer ipak idem naprijed. Pa krenimo u priču mojeg novog postupka. Dakle u ponedjeljak 18.02. sam otišla izvaditi krv u svrhu dobivanja hormonalne slike. I kad tamo....prolaktin para nebo. Svi ostali hormoni su u referentnim vrijednostima ali taj vražji prolaktin....normalno bi bilo od 64-395 mIU/L a kod mene je vrijednost 753,1 mIU/L
22.02. (8 DC) bila sam naručena na folikulometriju. Doktoru sam pokazala nalaz i odmah je komentirao tu stavku. Dogovor je pao da sad ponovim nalaz pa ćemo vidjeti, ukoliko taj stresni hormončić i dalje bude povišen, biti će potrebno raditi CT hipofize kako bi mi mogao propisati lijek Bromergon, koji navodno ima niz neugodnih nuspojava. Al kaj je tu je....pa to još nismo probali...
Sutra ponavljam vađenje krvi, pa budemo vidjeli. Iskreno se nadam da je ovaj prvi nalaz bio neki zez laba ili eventualno neko moje izvanredno stanje (makar kad malo bolje razmislim baš sam bila fool cool  to jutro kad sam vadila krv, čak sam i "Trainspoting" čitala čekajući da me prozovu "vampirčići" i bez imalo grča i straha od igle pružila ruku da mi se uzme "mjerica" dovoljna za analizu)
E sad, uzmite ovo kao "dobru" vijest, jer tek slijedi ona koju bi nazvali "lošom". Kao što sam rekla bila sam na folikulometriji kada sam pokazala Docu taj nalaz, ali folikulometrija nije uistinu bila to...jer se nije imalo što mjeriti. Nema folikula....bar ne još. I sad da nastavimo tim oscilacijama gore-dolje...idemo na opet "dobru" vijest. Kaže Doc da bi bili sretni kad bi problem bio u tom mom prolaktinu jer se to da srediti. U utorak opet imam folikulometriju i sa punim optimizmom iščekujem taj dan u nadi da će se i imati što za izmjeriti!


zg-lady @ 21:07 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 14, 2008
Poštovane,

sukladno Odluci o utvrđivanju Osnovne liste lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ("Narodne novine" br. 132/07 i 134/07, u daljnjem tekstu Lista lijekova) pravo na lijekove za indukciju ovulacije (menotropin ili folitropin alfa), u skladu sa smjernicama iz Liste lijekova ostvaruju žene do 38 godina starosti i to za ukupno 3 pokušaja liječenja u postupku potpomognute oplodnje (IVF/ICSI - in vitro fertilizacija/intracitoplazmična injekcija spermija).
Slijedom rečenog, navedena odredba odnosi se samo na postupke u kojima se koriste menotropin ili folitropin alfa. U svim ostalim slučajevima medicinski indiciranog liječenja bračne neplodnosti sam postupak i potrebni materijal tereti sredstva obveznog zdravstvenog osiguranja ukoliko se postupak provodi u ugovornim ustanovama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, bez ograničenja broja pokušaja i dobi osigurane osobe.

S poštovanjem,
Tihomir Strizrep, dr. med.
Pomoćnik direktora za zdravstvenu zaštitu
zg-lady @ 09:39 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, veljača 5, 2008
SAŽETAK 
VRSTA PREGLDA/POSTUPKA BROJ
POSTUPAKA
gin.pregled/UZV 63

uzorak sperme18analiza krvi2papa test/brisevi5HSG 1

injekcije uk.Ovitrelle
Menopur
Decapeptyl

17
99
44

160 lok.anest. 2
**************** antibiotik 0
AIH

IVF
7

10

tablete ukupnoutrogestannebrojeno  klomifen 85
**************** femara 0
**************** betadine 0

punkcija folikula10embrio transfer 2
   

trošak knnemam pojma
zg-lady @ 22:56 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare

       O Bože, ti valjda znaš šta radiš, 
      ti imaš bolji pregled legendo,
      ali iz našeg tupog ugla izgleda gusto. 
      O Bože nije da kukam da nas vadiš, 
    al zapelo je negdje, 
      treba nam tip sa iskustvom! 

  


zg-lady @ 18:18 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, veljača 4, 2008
Gledajuću jučerašnju emisiju zvučnog imena "mir i dobro" osjetila sam baš ono suprotno, nemir. Zašto? E, pa opet se proteže meni vrlo zanimljiva tema i po ustima tih nazovimo ih "vodičima kroz vjeru" ili ti svećenicima. Nisam saznala ništa novo, već onu staru i poznatu devizu: "svako neprirodno začeće, uključujući sve metode potpomognute oplodnje, su grijeh!". Uh, onda ja opako griješim! Ma nije mene uzrujala ta rečenica, već činjenica da se u isti koš trpaju IVF oplodnje, inseminacije, surogat. No dobro, ljuta sam ja još od emisije od petka kada su gospoda pričala o neplodnosti i vrlo nepažljivo povezali sa promiskuitetom i to zamislite žene. Pa ljudi moji, koji promiskuitet? Čak da ga je i bilo ima li dokaza da utječe na neplodnost? A gdje su razgovori o muškom sterilitetu? Pa samo se o ženama priča, jer naravno u našem društvu uvijek je žena kriva. 
Poprilično sam nemirna pri samoj pomisli na Crkvu, ne na crkvu kao zajednicu vjernika već na Crkvu kao instituciju. Vrlo jasno razlučujem razliku između vjere i te institucije. Vjerujem u Boga i sigurna sam da u Njegovim očima nisam grešnica, već naprotiv, On na mene gleda kao na ženu koja ima problem i nije slaba da mu se prepusti već odlučno korača do svog cilja. Više ne odlazim na mise, na vjenčanja... jednostavno izbjegavam odlazak. Zašto? Zato što nisam licemjer. Mišljenja sam da bi bilo više nego licemjerno od mene ići moliti Boga u crkvu, ispovjediti se svećeniku koji nikako ne podupire IVF, a koji ću već sutradan otići napraviti u bolnicu. 
A sad da zaključim ovu malo nepovezanu priču sa jednom porukom: "gospodo svećenici znam da Vam je poruka trebala biti jasna i da bi trebali u nama buditi baš te velike vrijednosti MIR I DOBRO, ali moram vas razočarati, u mene, a vjerujem i u 15% parova u Hrvatskoj unosite suprotno, tj. NEMIR I REVOLT! 


 

 

zg-lady @ 19:00 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, siječanj 31, 2008

Prvu temu koju ćemo obraditi pod alternativnim rješenjima jesu biljke i njihov povoljan utjecaj na organizam a u svrhu liječenja neplodnosti. Saznanja smo da je svaki lijek koji danas konzumiramo u obliku tableta potekao od neke biljke. Cijela farmaceutska industrija krenula je od raznih biljnih mješavina. Još od naših baka smo učili kako neki čajevi povoljno utječu na zdravlje i pomažu kod ozdravljenja.

Evo nekoliko biljaka koje se preporučaju osobama sa problemom neplodnosti:Marulja - biljka/macina trava (Marubii herba)
Sadrži gorke tvari i trjeslovine. Potiče izlučivanje sline, žuči te probavnih sokova. Marulja pomaže kod manjka apetita te kod upale želučane i crijevne sluznice. Poboljšava rad jajnika. Koristi se i kod bronhitisa jer djeluje kao ekspektorans.  

Vrkuta/Gospin plašt - biljka (Alchemillae herba)
Sadrži trjeslovine katehinskog tipa, flavonoide, gorke tvari i saponine. Djeluje kao adstringens i opušta grčeve (spazmolitik). Pomaže kod upala želučane i crijevne sluznice, a posebno kod proljeva. Preporuča se kod bolnih menstruacija s jakim krvarenjem. Kod liječenja neplodnosti u žena, često se pije čaj koji pomaže zadebljanju sluznice maternice.  Koristi se za grgljanje kod upala usne šupljini i ždrijela. Upotrebljava se kao kupka kod kožnih ekcema i upala rodnice.
  


Oman - korijen (Inulae radix)
Glavni sastojci su gorki seskviterpenski laktoni, eterična ulja, triterpeni i inulin. Pozitivno utječe na sluznicu dišnih puteva, ublažava kašalj. U "narodnoj medicini" koristi se kod želučanih tegoba, bolesti crijeva, jetre i žučnog mjehura. Uz razne ljekovite primjene, oman se koristi za jacanje plodnosti i sprijecavanje pobacaja. 
Zeleni čaj - nefermentirani listovi (Camelliae sinensis folium)
Sadrži flavonoide, polifenole (katehine), kofein, hlapiva ulja, vitamine, minerale,nešto trjeslovina. Ima antioksidativni učinak, osvježava. Jača imuni sistem, podiže koncentraciju, posjeduje antivirusni učinak. Snižava krvni tlak i kolesterol u krvi, pomaže kod glavobolje. Snizuje rizik od nastanka karijesa, pripisuju mu antitumorski učinak. Novija istrazivanja su pokazale da utjecu na polodnost. Zene koje redovito uzimaju samo jednu salicu zelenog cajana dan znatno povecavaju mogucnost da zatrudne.


Konopljika ili divlji papar (Vitex agnus - castus)
je do 2m visok primorski grm, duguljastih tamnozelenih listova i sitnih ljubičastih cvjetova, skupljenih u gosti vrsni cvat.
Biljka cvate ljeti, a u ljekovite svrhe se koriste cvjetovi i plodovi koji mirisu na papar.
Budući da uravnotežuje hormone estrogena i progesterona, konopljika djeluje na
ženski reproduktivni sustav i neplodnost.
Američko istraživanje je pokazalo da je oko 30% žena koje su uzimale kapsule ili tinkturu od konopljike zatrudnjelo za nekoliko mjeseci
Kadulja - list (Salviae folium) Sadrži eterična ulja, tanine, gorke tvari, triterpene (ursolična i ružmarinska kiselina) i flavonoide. Djeluje spazmolitično, adstringentno, antibakterijski, fungicidno, antivirusno, pospješuje želučanu sekreciju i smanjuje znojenje. Daje se kod grčeva u probavom sustavu, tegoba u menopauzi i amenoreje te kod pojačanog znojenja. Preporuča se za grgljanje kod upala sluznice usta i ždrijela (afte). Zbog antiinfektivnog učinka koristi se kao kupka kod kožnih bolesti. Ne preporuča se pijenje veće količine čaja u trudnoći i dojenju, a upotreba čistog eteričnog ulja i tinkture je zabranjena

Kadulji su se oduvijek pripisivala ljekovita svojstva, a osim sto pomaže protiv bolesti maternice, kadulja se preporuča i parovima kao pomoć protiv neplodnosti.  

CRNI KIM
Crni kim ili crnjika (Nigella sativa) od davnina na Dalekom istoku slovi kao dobar afrodizijak. Uz sirok spektar ljekovitog djelovanja, crnjika pomaze i kod nerazvijene ili spustene maternice, bolnih mjesecnica i neplodnosti
  

PASTIRSKA IGLICA
Pastirska iglica (Geranium robertianum) je do 50cm visoka zeljasta biljka ciji listovi neugodno mirisu kada se protrljaju medu prstima. Cvate od travnja do rujna cvjetovima crvenoljubicaste boje, cesto sa svjetlijim prugama. Najcese raste na stjenovitim mjestima, u zivicama i uz rubove suma. Zeljasti nadzemni djelovi skupljaju se u vrijeme cvatnje te koriste za lijecenje razlicitih krvarenja i upala sluznice, a pomaze i kod neplodnosti.
 


Rusomača - biljka (Bursae pastoris herba)
Sadrži biogene amine, peptid diozmin (ima antihemoragičko djelovanje), flavonske glikozide i trijeslovine. Rusomača sa svojim sastojcima jača stijenke krvnih žila i djeluje protuupalno. Tradicionalno se koristi za zaustavljanje krvarenja bez obzira na uzrok. Primjenjuje se kod krvarenje u probavnom traktu (erozivni gastritis, upalne bolesti crijeva), iz mokraćnih putova, maternice (metroragije raznih uzroka, pojačano menstrualno krvarenje), kod krvarećih hemoroida, krvarenja iz nosa i malih površinskih rana. Ne smije se primjenjivati tokom trudnoće niti kod osoba na antikoagulantnoj terapiji.

 

zg-lady @ 22:38 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Objavljujem Vam službeni dopis za medije od UDRUGE BETA a vezano na spominjanu temu o surogat majčinstvu:

Poštovani,

Željeli bismo iznijeti stajalište Udruge BETA na temu bloga koji je objavljen na Vašim stranicama.
Udruga BETA, kao udruga osoba s problemom neplodnosti, podupire sve osobe s problemom neplodnosti koje svoj problem nastoje riješiti unutar zakonskih okvira.
Zbog toga apeliramo na što skorije donošenje novog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji jer je zakon koji je trenutno na snazi donesen davne 1978. godine i kao takav ne odgovara niti struci niti pacijentima. Naime, tim zakonom uopće nije zahvaćena problematika surogat majčinstva, kao niti doniranje jajnih stanica, sjemena ili embrija. Metode medicinski potpomognute oplodnje, kao i medicina općenito, razvijaju se i napreduju iz godine u godinu, a u Hrvatskoj je još uvijek na snazi zakon star 30 godina. O tome dovoljno govori i činjenica da u Hrvatskoj neplodnost još uvijek nije proglašena bolešću, iako ju je Svjetska zdravstvena organizacija takvom proglasila još 1997. godine.
Želja nam je upoznati javnost s tematikom neplodnosti na ispravan način te time pridonijeti boljem shvaćanju problema s kojima se svakodnevno susrećemo na našem putu do roditeljstva.
Željno Vas očekujemo na našim stranicama
www.beta.hr iz kojih se jasno da iščitati na koji način je moguće ostvariti roditeljstvo.

S poštovanjem, 
UDRUGA BETA


zg-lady @ 13:42 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
srijeda, siječanj 30, 2008
zg-lady @ 21:27 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
15651
satić
Arhiva
« » pro 2017
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Index.hr
Nema zapisa.